Wat doet de gemeente om mij te helpen bij geldzorgen of schulden

Wat doet de gemeente om mij te helpen bij schulden?

Hulp van de gemeente bij schulden

De Rijksoverheid geeft geld aan gemeenten om inwoners te helpen bij het oplossen van schulden. Iedere gemeente bepaalt zelf hoe zij hulp bieden. Ook besteden gemeenten de hulp aan mensen met schulden vaak uit aan bedrijven en organisatie die gespecialiseerd zijn in het helpen van mensen met geldzorgen of beginnende schulden. Bijvoorbeeld door samenwerkingen met geld-zaken.nl.

Soorten hulp welke de gemeente kan aanbieden

Er zijn verschillende soorten hulp welke de gemeente aan kan bieden. Eerst is het belangrijk om jou situatie te begrijpen om vervolgens te bepalen welk soort hulp er voor jou geboden kan worden. De gemeente werkt ook op dit vlak samen met een budgetcoach die vaak het eerste gesprek met je hebben. Met de budgetcoach voor gemeenten helpt geld-zaken.nl al meerdere gemeenten in Nederland

Budgetcoach

Een budgetcoach helpt om inzicht en structuur te krijgen in jouw administratie. De budgetcoach neemt jou administratie niet over, maar zal je ondersteunen om dit zelf te doen. Dit doet de budgetcoach vaak door middel van templates en tools. Wil je gratis deze tools ontvangen, neem dan contact met ons op.

Budgetbeheer

Bij budgetbeheer zal de gemeente of schuldhulpverlener jouw inkomen beheren en zorgen dat de rekeningen worden betaald. Dit om te zorgen dat er geen nieuwe schulden of betalingsachterstanden ontstaan. Als de gemeente budgetbeheer verplicht oplegt moet je daaraan meewerken. Geld-zaken.nl helpt inwoners van meerdere gemeenten met budgetbeheer.

Cursussen en trainingen over geldzorgen en het voorkomen van schulden

Via de gemeente kan je vaak gratis cursussen en trainingen volgen over schulden en hoe je ze voorkomt. Ook zijn er trainen over geldzorgen en stress en hoe je om kan gaan met deze klachten.

Wil je meer weten over hoe de gemeente je kan helpen?

Wij werken samen met diverse gemeenten in Nederland. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou? Neem dan direct contact met ons op via email: info@geld-zaken.nl of bel/Whatsapp ons op: 06-29235876

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?